ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΡΙΒΕΣ

Η προστασία από τα κοψίματα έρχεται με την συνέργεια δύο παραγόντων που η Fuji έκανε πραγματικά την επανάσταση.

Ο πρώτος είναι ο τρόπος που γίνεται η επαφή της πετονιάς ή του νήματος πάνω στο κεραμικό μιας και οι ίδιες οι ιδιότητες του Torzite το κατατάσσουν στο πλέον γυαλισμένο υλικό με σχεδόν μηδενικές τριβές. Αλλά και η πίεση που ασκεί η πετονιά πάνω στο κεραμικό ελαχιστοποιήθηκε κατά το μισό!

Σε σχέση με το SiC, λόγω του εξαιρετικά ομαλού σχήματος όπου η Fuji μελέτησε και εφάρμοσε δίχως προηγούμενο στην ιστορία των οδηγών.

Αύξησε στο διπλάσιο το σημείο επαφής ώστε να ομαλοποιήσει τις γωνίες τριβής, αλλά γυάλισε το υλικό τόσο πολύ ώστε σε συνέργεια αυτά τα δύο κάνουν το σύνολο του οφέλους στην πράξη απέναντι στις τριβές κυριολεκτικά ακαταμάχητο.

Το Τorzite είναι το πλέον καινοτόμο υλικό, οπού με μεγάλη πυκνότητα και υψηλότατους δεσμούς μέσα στην κρυσταλλική του δομή μεγιστοποιεί την αντίσταση στις τριβές.Με χαμηλά φορτία τριβής πάνω στην επιφάνειά του, ομαλότητα και αρκετή σκληρότητα στην τόσο απαράμιλλα γυαλισμένη επιφάνειά του, ανοίγει νέους δρόμους στην ψαρευτική βιομηχανία και τις δυνατότητες που πλέον οι ψαράδες μπορούν να εφαρμόσουν στο ψάρεμα με στόχο την ξεχωριστή εμπειρία.Μαζί με Νέα πλάισια όπως οι RV, οι KW-M αλλά και όλη η γκάμα της σειράς K ( KW – KL – KT) σε συνδυασμό με ολοκαίνουριες σειρές από οδηγούς κορυφής όπως η Arrowana (ΚG) και νέςς MN, η Fuji ατενίζει το μέλλον, με στιβαρή θέση πάνω στην παράδοση της, στην ποιότητα αλλά και στην πίστη στην καινοτομία Έτσι η Fuji Kogyo Co Ltd μπορεί πάντα να καταπλήττει παγκοσμίως τον χώρο της αθλητικής αλιείας με τα προϊόντα της.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΛΑΦΡΥ

Το Torzite πέτυχε μειωμένο βάρος περίπου 40% λιγότερο από αυτό του SiC και φορεμένο πάνω στο πλαίσιο Τιτανίου επιτυγχάνει 10% συνολική μείωση ανά οδηγό. Παρόλα αυτά το ακόμα πιο μεγάλο επίτευγμα της Fuji είναι ότι οι συνολική εσωτερική διάμετρος (το καθαρό μέσα από το οποίο περνά η πετονιά ή το νήμα) έχει αυξηθεί κατά 15% στην αντίστοιχη διάσταση οδηγού. Το παραπάνω γεγονός καθιστά τα setup με Torzite ιδιαίτερα άνετα στην βολή άλλα και πάρα πολύ πιο ευαίσθητα. Στο σύνολο ενός καλαμιού που εξοπλίζεται με πλήρη σειρά Torzite πλέον μιλάμε για μείωση βάρους από 20 έως 30%. (downsizing)

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΠΤΟ

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των νέων Torzite είναι το απίστευτα λεπτό σώμα τους και το πολύ λιγότερο υλικό κεραμικού στην κατασκευή του οδηγου. Αυτό το χαρακτηριστικό ωστόσο, δεν αναιρεί τη δύναμη του. Όντας σημαντικά ελαφρύτερο παρουσιάζει αντοχή εξίσου ισχυρή όπως εκείνη του Sic αλλά και με περίσσεια ελαστικότητα που του επιτρέπει να έχει υψηλοτέρα σημεία κάμψης, ευλυγισίας και αντοχής. Σε συνδυασμό δε με πλαίσιο τιτανίου αποτελεί κορυφαίο συνδυασμό. Έτσι παρόλη την λεπτή του δομή παρουσιάζεται μια διπλάσια αντοχή στο λύγισμα από το SiC ώστε ο χειρότερος εχθρός των κεραμικών – οπού είναι οι ακαριαίες πτώσεις και τα αναπόφευκτα χτυπήματα ή οι διαρκείςμεγάλες πιέσεις στο σασί, να ‘αποκρούονται’ όπως θα έκανε κυριολεκτικά ένα ελατήριο.

ΜΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ

Το 2014 η Fuji δημιουργεί το Torzite όπου αντιπροσωπεύει τη μέγιστη τεχνολογία που εφαρμόζεται στα εξαρτήματα που απαιτούνται για την συναρμολόγηση ενός καλαμιού.Σε σύγκριση με τους οδηγούς από SiC, τα νέα Torzite είναι απίστευτα ελαφρύτερα, ενώ διατηρούν αμετάβλητα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το SiC διάσημο σε όλο τον κόσμο.To Torzite προέρχεται από δύο λέξεις: Torus το πρωτότυπο και καινοτόμο κεραμικό σε σχήμα δακτυλίου (Τόρος). Και Zite οπού δίνει την εικόνα του σκληρού αλλά κυρίως έντονα λαμπερού μετάλλου.Είναι ένα κεραμικό υλικό του οποίου η σύνθεση είναι έντονα γυαλισμένη με διαμάντι ώστε να προσφέρει τη λιγότερη δυνατή τριβή στο πέρασμα κάθε είδους πετονιάς ή νήματος. Είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό παρόλο που η δομή του δαχτυλιδιού το κάνει να φαίνεται πολύ λεπτό. Η αντοχή του Torzite είναι εφάμιλλη και καλύτερη από αυτή του SiC κάνοντας την Fuji να ξεπεράσει τον ευατό της.Δεδομένου αυτού του γεγονότος το Torzite κατέχει μια αξιοσημείωτη σκληρότητα.Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στα δαχτυλίδια με Torzite να αντέχουν σε μηχανικές κρούσεις, όμοιες με τυχαίες προσκρούσεις σε σκληρές επιφάνειες ή το όποιο ατύχημα από πίεση που προέρχεται από το εξωτερικό πλαίσιο που το περιβάλλει.

ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ

Η Fuji ήταν πάντα ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην κατασκευή οδηγών για κάθε είδους καλάμι με υψηλής ποιότητας εξαρτήματα. Η ιαπωνική εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται για τα δεκάδες χρόνια εμπειρίας της σε αυτόν τον τομέα και συνεχίζει να ενθουσιάζει χιλιάδες αλιείς και όλο το προσκήνιο με τις καινοτομίες της.
Μέσα στα τελευταία της νέα, είναι η δημιουργία οδηγών με Torzite κεραμικό, για εκείνους που απαιτούν αντοχή, μικρό βάρος και μειωμένες τριβές ή αλλιώς.. απλώς τα μέγιστα από το καλάμι τους. Για όλους όσους λοιπόν εκτιμούν την πρόοδο στην τεχνολογία της και το πως αυτή εφαρμόζεται με τεράστια και άμεσα οφέλη στα ψαρευτικά σύνολα όλων των τεχνικών, η Fuji εξακολουθεί με την έρευνα και την ανάπτυξη της να παραμένει σημείο αναφοράς αλλά και λαμπρής παράδοσης.